Wat doen verkeersregelaars?

verkeersregelaars

Wat doen ?

Je vraagt je misschien af wat verkeersregelaars eigenlijk doen. Deze ambtenaren, ook wel parkeerinspecteurs of verkeersregelaars genoemd, zijn verantwoordelijk voor de afgifte van parkeerboetes aan overtreders. Deze functionarissen zullen vaak waarschuwingen en boetes geven als gevolg van overtredingen, die zij als gering beschouwen en vaak vermijden te citeren. Hier zijn enkele van hun belangrijkste verantwoordelijkheden. Ze kunnen ook andere banen hebben, waaronder het handhaven van verkeerswetten. Naast het uitreiken van parkeerkaarten kunnen zij ook verkeersveiligheidsinspecties uitvoeren.

Als onderdeel van hun werk moeten verkeersregelaars zich te allen tijde legitimeren. Als je je niet legitimeert door een verkeersregelaar te hinderen, krijg je een boete. Een verkeersregelaar kan ook om uw naam en adres vragen, aangezien zij het wettelijk recht hebben om ernaar te vragen. Als u deze informatie echter niet verstrekt, wordt u beschuldigd van een strafbaar feit en kan dit leiden tot gevangenisstraf. De Verkeersveiligheidsautoriteit heeft een lijst met overtredingen en vaste lasten waarvoor een boete kan worden opgelegd.

Apcoa, de organisatie die verkeersregelaars in dienst heeft in Londen, heeft contacten gelegd met tien gemeenten in de hoofdstad. Een van de verkeersregelaars is een Nigeriaan die onlangs met een Britse vrouw is getrouwd. Hij had oorspronkelijk bij de Metropolitan Police willen werken, maar werd afgewezen vanwege zijn gebrek aan Britse referenties. Toch werd hij verkeersregelaar toen hij in de stad was voor een sollicitatiegesprek.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://verkeerservicezuidholland.nl/