Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

In zakelijke termen is assertiviteit een persoonlijke eigenschap die het resultaat is van een besef van iemands individuele macht en het vermogen om deze effectief te gebruiken om een bepaald doel te bereiken. Als ik assertiviteit zeg, bedoel ik niet alleen maar schreeuwen of schreeuwen tegen een andere persoon. Ik heb het over assertiviteit in een professionele context, dat wil zeggen, de bereidheid om assertief te zijn, zelfs als er conflicten zijn. Dit betekent niet dat men niet assertief kan zijn in een sociale omgeving, aangezien er veel situaties zijn waarin assertiviteit gepast is. Tegenwoordig worden de meeste werknemers echter op een passieve manier behandeld, en het gevolg is dat ze het assertiviteitsvoordeel verliezen dat hen effectief maakte in hun werk Wat is assertief. Als je wilt weten hoe je assertief kunt worden, neem dan de tijd om na te denken over je eigen acties.

Wat is assertiviteit

Als u merkt dat u zich passief gedraagt in situaties met collega's, bazen, klanten enz., Dan moet u wellicht leren hoe u assertiever kunt worden. De beste eigenschappen van een assertief persoon zijn assertieve assertiviteit, assertieve besluitvorming, assertieve lichaamstaal en duidelijke communicatie. Passief zijn – of agressief zijn – is geen van beide wenselijk. Leer assertief te worden door bewust uw gedrag te veranderen.

De beste manier om te leren assertief te worden, is door vragen te stellen, aannames in twijfel te trekken, bezorgdheid te tonen, te luisteren, de behoeften van de ander te begrijpen en te waarderen. Als je de assertiviteitsstijl gebruikt, heb je veel minder moeite om met anderen, bazen, klanten en medewerkers om te gaan. Onthoud dat assertiviteit een proces is in twee stappen; het is ten eerste dat u zich bewust wordt van uw eigen passieve neigingen; en ten tweede, dit bewustzijn gebruiken om actief druk uit te oefenen op die tendensen om de gewenste verandering door te voeren. Ten slotte is assertiviteit niet passief maar actief; het is aanpasbaar en flexibel.

Klik hier om meer te lezen: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/